Szolgáltatások

Tiffany Design Bt.-ről általánosságban

Cégünk fő profilja a lakossági üvegezés. Legtöbb munkánk lakberendezők, belsőépítészek ajánlásai alapján került megrendelésre. Gyakran vállalunk nagyobb munkákat is – többnyire cégek, vagy állami megkeresések kapcsán.  Ezek leginkább templomok ablakainak elkészítése vagy restaurálása, esetenként nagyobb felületek, kupolák üvegezése.

Főbb szolgáltatásaink:

  • Ablaküvegek kivitelezése
  • Különleges ajtóüvegek
  • Egyedi tükrök készítése
  • Bútorüvegek
  • Tiffany lámpabúra készítés
  • Üvegmozaikok
  • Üvegdíszekek

Elsősorban ezzel foglalkozunk:

Tiffany ablak készítése

Tiffany ablak készítése

Ablaküvegek készítése

Az Ön ötleteit és terveit felhasználva készítjük el a megfelelő ablakot otthonába. A templomokban és kápolnákban megtalálható, lenyűgöző látványt keltő üvegeket nem kell bemutatni. Azonban már saját otthonába is elérheti ugyanezt a nyugalmat és eleganciát kölcsönző színvilágot. Készíttesse el az Önhöz legjobban illő mintát, hogy otthona még különlegesebbé váljon.

Munkáinkat különleges síküvegek felhasználásával készítjük el. Ezek az üvegek nem csak színeikben sokrétűek, de gyártástechnológiájukban is különbözhetnek. Egyes típusok teljesen átlátszóak, mások egyáltalán nem, illetve léteznek csak részben áttetsző változtatok is. Olyan ablakba is lehetséges esztétikus üveget kivitelezni, ami egyébként falra vagy utcára néz.

Egyedi tiffany ajtók készítése

Egyedi tiffany ajtók készítése

Ajtók üvegezése

Akár építkrzik, akár felújítja otthonát, mindenképp egyedi megjelenést fog kölcsönözni lakásának az üvegezett ajtó. A visszafofott mintától egészen a színes képekig bármit ábrázolhat, amire Ön gondol. Ha van egy ötlete, szakembereink segítségével tervet készítünk Önnek, amelyen a tiffany tchnikához igazítjuk elképzelését.

Gondolkodhat beltéri ajtóban, ami két helyiséget választ el egymástól. Ilyenkor fontos átgondolni azt is, hogy az ajtó üvegének a fényáteresztő képessége mennyire számít a világosság szempontjából, és azt is, hogy mennyire lehessen belátni az adott lakótérbe.

Készülhet térelválasztó tolóajtó is. Itt nagyon fontos a tartószerkezet szakszerű megtervezése az üveg súlya miatt. A tolóajtót olyan helyekre ajánljuk, ahol mind a két oldalról látjuk, bárhol tartózkodunk.

Kültéri, elsősorban bejárati ajtókat tehetünk különlegessé ezzel a díszítássel. Itt figyelembe kell venni a hőszigetelési funkciót, ezért ezek az üvegek két üveg közé lesznek beépítve. Itt is sokféle lehetőség közül választhatunk. Ezzel a dekorálással nemcsak sajátossá teszi bejáratát, hanem egy időtálló értéket teremt.

Elegáns tükrök készítése

Elegáns tükrök készítése

 

Egyedi tükör készítése

Tiffany üveggel a keretet szoktuk díszíteni szines üvegből készült mintával. Ez lehet épp romantikus, vagy teljesen modern megjelenés is. Érdemes a már kész lakótérbe tervezni a tükröt, hogy színeiben, stilusában illeszkedjen a már meglévő berendezéshez.

Nagyon mutatós darabja lehet egy előszobának, ahova hazaérkezik, vagy ahonnan elindul az ember. De akár szobába, fürdőbe, gyerekeknek vagy  ajándékba is adható. Egyedi megjelenése miatt biztos, hogy sajátjának fogja érezni otthonában ezt a praktikus tárgyat.

Tiffany üveg készítése bútorba

Tiffany üveg készítése bútorba

Bútorok üvegeinek készítése

Ma már elég elterjedt, hogy egyszínű bútoraink üvegezett ajtaját színes üvegből készítessük el. Jó célt szolgál, mivel eltereli a figyelmet a szekrény belsejének tartalmáról vagy esetleg teljesen megakadályozza a betekintést. Elegánsan díszít például egy könyves szekrényt, biztosan Ön is találkozott már a hagyományosan rombusz mintával üvegezett szekrény ajtóval.

Ma már nagyon elterjedt a konyhákban, televizió állványokon, szobákban. Mivel a zárt szekrényt bentről természetes fény nem éri, szoktak bele világítást is építeni. így nem csak könnyeben eligazodunk szekrényünk tartalmában, hanem a megvilágított beépített tiffany üveg igazi ékszere lesz lakásunknak.

Egyedi lámpák készítése

Egyedi lámpák készítése

Lámpabúrák készítése

Az egyik legismertebb és egyben legnépszerűbb tárgy, amit ólomüvegezéssel készítünk. Talán a lámpaernyőben találhatjuk meg leginkább azt a szépséget, amit a színes üveg és ez  a technika nyújthat számunkra. Elkészíteni is nagyon jó érzés, látni, ahogy darabonként “felépül”, alakul a lámpabúra. Igen értékes darabja lesz a lakásának, ez a művészi dísztárgy.

Alapvetően két típust különböztetünk meg. Az egyik az úgynevezett panelekből, lapokból álló lámpa. Ennek tetszőleges számú oldala lehet, mintájának csak a fantázia szab határt. Hozott tervek, elképzelések alapján is el tudjuk készíteni, természetesen a tiffany technika sajátosságait nem szabad figyelmen kívül hagyni ebben az esetben sem.

A másik típusa a lámpáknak íves, az interneten rengeteg féle található belőle, különféle méretekben. Leginkább a hagyományos, eredeti tiffany lámpa sablonok alapján dolgozunk. Ezeket a búrákat érdemes bronz talpra állítanunk, mivel ez illik a stílusához leginkább, de az is fontos szempont, hogy a búránkat megtartsa és ne boruljon fel. De nem csak asztali vagy álló lámpák közkedveltek, hanem a fali kar vagy mennyezetről lelógó lámpa is.

Ha lámpát szeretne rendelni érdemes tisztában lenni azzal, hogy az árak csak a lámpaernyő elkészítésének árát tartalmazzák, mivel a legtöbb esetben a szerelvényezést és a lámpatestet a megrendelő szerezte be vagy már adott volt.

 

Készítünk még:

Üvegmozaikok készítése

Üvegmozaikok készítése

 

 

 

 

 

Üvegmozaikok készítése

A mozaik készítésébe úgy kezdtem bele, hogy sajnáltam a sok maradék üveget kidobni. Nagyon megtetszett, mint díszítési technika. A legkülönfélébb tárgyakat lehet dekorálni üvegmozaikkal. Egyik nagy előnye, hogy akár kültérre is bátran tervezhetjük, a megfelelő anyagok felhasználásával.

Készíthetők ezzel a technikával egyedi képek ajándékba, asztal lap, házszám tábla, tálca, virágcserép……  és még nagyon sok minden.

Üvegdíszek készítése

Üvegdíszek készítése

Dísztárgyak készítése tiffany technikával

Ha nem egy egész ablakra vagy lámpára gondoltunk, de tudjuk már milyen lenyűgöző élmény a színes üveg lakásunkban, akkor érdemes ablak vagy egyéb díszt vásárolni vagy rendelni. Ha már tényleg nem tudunk milyen ajándékot kitalálni, ezzel biztosan meglephetjük szeretteinket. De maradandó emlék marad egy esküvőre, jeles alkalomra, születésnapra kapott ablakdísz is.

Ha bármi ötlete van, vagy megtetszett Önnek valami, keressen meg bennünket, hogy a segítségére lehessünk.